Teritamine
/ 6 postitust
Tööriistad, mida kasutate, läbivad märkimisväärset koormust ning teadmine, kuidas neid õigesti hooldada ja teritada, on hädavajalik teie elu lihtsustamiseks, samuti ülesannete kiiremini täitmiseks ja tööalase edu saavutamiseks.
Teravuse säilitamine on alati oluline tegur, kui soovite midagi kvaliteetselt lõigata. Seetõttu on väljakutse tagada see teravus ka siis, kui kannate nuga endaga kaasas ja kasutate seda tööl.
Hea, terav nuga on aluseks. Terava noaga on iga lõige kergem, kiirem ja eelkõige turvalisem. Selles artiklis leiate kõik põhilised teadmised selle kohta, kuidas ka teie saate professionaalselt noa teritada. Esmalt peate hoolikalt üle vaatama noa tera, see aitab teil otsustada, kui palju nuga tuleb teritada.
On mitmeid meetodeid, mida saate kasutada noa tera teravuse testimiseks. Enamik eelistab lihtsalt tera testimist tüüpilisel lõikematerjalil – näiteks tomatil.
Tööriist, mida paljud peavad teritusteraseks, on tegelikult honimisteras. Mis vahe siis on teritamisel ja honimisel?
Teravad noad on köögis töötamisel palju tõhusamad. Nendega saate hõlpsasti lõigata liha, köögivilju, puuvilju, saia ja muid toite, ilma et peaksite pingutama ja väsima. Selliste nugade eelis seisneb ka teie aja säästmises.