Noa teritamise alused

Kuidas nuga teritada?

Oluline on omada head, teravat nuga. Terava noaga on iga lõige lihtsam, kiirem ja eelkõige ohutum. Selles artiklis leiate kõik põhilised teadmised, kuidas ka teie saate professionaalselt oma noa teritada.

Millal on vaja nuga teritada?

Esimese asjana peate hoolikalt uurima noa tera, see aitab teil otsustada, kui palju on vaja nuga teritada.

Kuidas tera testida?

  1. Asetage tera kergelt pöidla küünele ja libistage seda endast eemale. Kui tera libiseb küünel ilma kinni jäämata, on tõenäoliselt selle serv nüri.
  2. Teiseks testiks vajate paberitükki. Hoidke seda enda ees ja lõigake teraga alla käest eemale. Kui paber noa surve all ei lõiku, on probleemiks jälle vähe teritatud tera. Rohkem artiklis, kuidas testida noa teravust.
  3. Parim on testida lõiget noaga materjalidel nagu köögiviljad, köis või kartong. Kui peate lõikamisel rakendama suurt jõudu või kui peate "saagima", tähendab see taas - vähe teritatud tera.

Tera nurk

Tera nurk varieerub sõltuvalt noa stiilist ja kasutusest. Need nurgad jäävad tavaliselt vahemikku 10–35 kraadi. 10-kraadine nurk on väga peen serv (kujuta ette habemenuga). Palju suurem nurk, näiteks 35 kraadi, on leitud jämedal teral, nagu matšeetel. Mida suurem on nurk, seda vastupidavam on serv, mis tähendab, et see talub ka raskemat lõikematerjali. Mida väiksem on nurk, seda peenem ja täpsem on lõige. Mõlemad tera nurgad püsivad kauem teravad, kui neid kasutatakse õigel lõikamise eesmärgil.

Otsustamisel, millist nurka soovite oma noal, piisab, kui vaatate tootja soovitust. Kraadi võivad veidi erineda ja tera nurka saate hõlpsasti kohandada Work Sharp toodetega, nagu näiteks KEN ONION EDITION KNIFE & TOOL SHARPENER, mis seadistatakse 1-kraadiste sammudega.

Reegel, mida peate järgima, on:

Teras ja noad

Terased erinevad üksteisest. Need võivad olla pehmed, kõvad või haprad. Terase mõistmine aitab teil teritamisel. Vaadake seda artiklit - https://www.knifestock.sk/noziarske-ocele-a35, mis sisaldab ülevaatlikku jaotust terasetüüpide kohta ja teavet, mis on nende teritamisel kasulik.

Tera kuju

Tera kuju põhjal muutub teritamise viis. Kui teil on tüüpiline sirge serv, järgite teritamisel tera kõverust. Tera nagu "tanto" võib tunduda teritamisel väljakutsena, kuigi see on tegelikult väga lihtne! Teritage pikem serv kuni esimese punktini ja seejärel manööverdage teraga nii, et teritaksite ainult lühemat ülemist serva, teist, mis lõpeb taas punktis, kus mõlemad servad ristuvad. Sakilise servaga teritate ainult tasast külge ilma kaldeta. Kui teil on väikesed keraamilised terituskivid, näiteks WORK SHARP GUIDED FIELD SHARPENER, või COMBO KNIFE SHARPENER, saate hõlpsasti teritada ka sakilise serva vahelt.

Milliseid abrasiive peaksite kasutama?

Hinnake oma noa seisukorda. Kasutage jämedamat abrasiivi, kui serv on ebaühtlane või teral on killud. Soovitame selleks kasutada: ORIGINAL KNIFE & TOOL SHARPENER. Teine põhjus jämedama abrasiivi kasutamiseks on, kui teritate kõvemat terast. Kui serv on terav, kasutage selle viimistlemiseks keskmist või peenemat abrasiivi.

Liituge uudiskirjaga

Kas see artikkel pakkus teile huvi? Liituge teiste rahulolevate uudiskirja tellijatega alloleva vormi kaudu ja saage esimesena teada uudistest, pakkumistest või eksklusiivsetest toodetest!